nedjelja, 25. rujna 2016.

Tradicionalni recepti na novi način: sarma od kiselog kupusa sa pilećim mesom



Mleveno pileće meso možete kupiti u specijalizovanim mesarama ili sami pripremiti kod kuće!
Sastojci:




500 g mlevenog pilećeg mesa
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
pola glavice belog luka
1 kašika mlevene paprike
1 kašika suvog začina
malo bibera
so po ukusu
1 glavica kiselog kupusa
5-6 kašika ulja
1 puna kašika mlevene paprike
Priprema:
Listove kupusa odvojiti, iseći zadebljalu centralnu žilu i po potrebi malo izlupajte tučkom za meso: tako će biti mekši, a uvijanje sarmi lakše. Šargarepu, luk crni i beli iseći na kockice i izmešati sa mlevenim mesom, začiniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu kašiku fila i zamotati sarmu.




Spremnu sarmu poklopiti i staviti u rernu na 220 stepeni da se krčka oko sat i po, a možete je kuvati i na šporetu.
Kada je kuvana, blago ispržiti mlevenu papriku na ulju i preliti preko sarme. Vratiti u rernu i krčkati još desetak minuta. Poslužite proju ili prilog po vašem ukusu.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar