subota, 12. studenoga 2016.

ČOKOLADNA ORAH TORTA: Jednostavna i sočna, fantastičnog okusa


Sastojci:
Biskvit:
200 g mljevenih oraha
200 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
6 jaja
6 kašika prezli
Peljev:
70 g putera
70 g šećera
70 g čokolade za kuhanje




Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezle, orahe i otopljenu čokoladu.
Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 30 minuta.
Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje.
Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar