srijeda, 2. studenoga 2016.

Madjarski rolat


Sastojci :
500 g smrznutog mešanog povrća,
100 g jabuka,
350 g krompira, očišćenog,
sok od jednog limuna,
so, biber,
6 kašika majoneza,
3 kašike kisele pavlake,
5 jaja,
30 g želatina,
1 crvena paprika za garniranje
peršuna za ukras,
kalup pravouganoi za hleb ili srneća ledja,
providna, prijanjajuća folija



Priprema:
Stavite povrće da se skuva pa kad je kuvano ocedite ga. Skuvajte jaja i stavite ih u hladnu vodu. Iseckajte krompir n akockice pa i njega skuvajte, procedite i ohladite.
U posudu pomešajte povrće i krompir i malo poprskajte sokom od limuna.
Pomešajte majonez i pavlaku i začinite sa solju i biberom.

Ovu smesu dodajte u povrće.
Rastvorite želatin u vodi ili supi koju ste dobili kuvanjem povrća ( 100ml ) i ostavite da odstoji 5 minuta.
Stavite posudu na vatru i mešajte da se želatin otopi, ne sme da vam provri. Brzo će se otopiti.
Sklonite sa vatre pa kad se malo prohladi dodajte mu 2 kašike smes povrća i majoneza i pvalake pa promešajte i onda tako, tu smesu prebacite u činiju gde je povrće.
Sjedinite mešajući.
U kalup stavite prijanjajuću, providnu foliju pa istresite pola smese od povrća, poslažite obarena jaja, pa istresite drugu polovinu smese preko, poravnajte i lepo rasporedite izmedju jaja, da sve bude popunjeno.
Stavite u frižider pa ostavite da se ohladi preko noći i stegne.
Sutradan, od crvene paprike isecite cvetiće pa dekorišite roladu dodavajući listiće peršuna.


Izvor: domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar