srijeda, 2. studenoga 2016.

MINJON TORTA: Kombinacija čokolade i šlaga kojoj je teško odoljeti


Sastojci:
2 margarina (500 g),
650 g šećera u prahu,
15 jaja,
700 g čokolade za kuhanje,
9 kašika brašna,
700 g šlaga,
1 l mlijeka
Priprema:




Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu.
Odvojiti bjelanca od žumanaca i posebno ih umutiti.
U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena bjelanca.
Sve to umutiti mikserom i od dobijene smjese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika, a ostatak ostaviti za fil.
Zatim u odvojenu smjesu dodati 9 kašika brašna.
U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti trećinu smjese (13 kašika) u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 °C nekih 10 do 15 minuta, ovisno od rerne. Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore.




Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mlijeka.
Kore filovati tako što na prvu koru namažemo fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Cijelu tortu ukrasiti preostalim šlagom.


Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar