Voćna i kremasta, jednostavno se topi u ustima. Sočna torta od jabuka je desert koji budi sva čula. Kad isprobate ovaj recept, uvjerit ćete se da torta i te kako vrijedi uloženog truda.
Sastojci:
Biskvit:
15 dag maslaca,
10 dag šećera,
3 žumanca,
15 dag mljevenih badema,
10 dag brašna
Nadjev:
1 kg jabuka,
1 limun
Krema:
5 žumanaca,
20 dag šećera,
6 žlica gustina,
7 dcl mlijeka,
2 žličice vanilin šećera
Snijeg:
8 bjelanaca,
25 dag šećera u prahu
Priprema:
Biskvit:
Zamijesiti sve sastojke i peći 20 minuta na 180 °C.
Nadjev:
Naribanim jabukama dodati sok od jednog limuna i pirjati desetak do 15 minuta.
Krema:
Od navedenih sastojaka skuhati kremu i pustiti da se malo ohladi.
Snijeg:
Istući čvrsti snijeg od bjelanaca sa šećerom.
Slaganje:
Na mlaki biskvit staviti mlake jabuke, mlaku kremu i snijeg od bjelanaca i zapecite 15-ak minuta na 180 °C.
Izvor: makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar