subota, 12. studenoga 2016.

Želite nešto novo, interesatno i opet jako ukusno, predtavaljamo vam Calzone pizzu


Izdvojit ćete malo više vremena, ali ćete zato napraviti fantastičan ručak, koji će nestati u treptaju oka. Naravno, u sastojek možete ubaciti i nešto po svojoj želji, možete malo eksperimentisati. U svakom slučaju dobit ćete nešto jako ukusan ručak
Sastojci:
– 1 količina osnovnog tijesta za pizzu
– 3 žlice maslinova ulja
– 6 krišaka pureće ili pileće šunke
– 1 pileća prsa, bez kostiju i kože
– 1 zelena paprika




– 4 kašie pesta od sušenih rajčica
– 20 dkg mozzarelle
– 4 kašičice nasjeckanog peršuna
– svježe mljeven biber
– 1 istučeno jaje za premazivanje
Priprema:
Šunku nasjeckamo i piletinu narežemo na komadiće. Papriku očistimo od sjemenki i nasjeckamo na komadiće. Mozzarellu ocijedimo i narežemo na kockice. Tijesto razvaljamo u četiri kruga promjera 23 cm. Prebacimo u namašćene limove za pečenje. Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200°C.




Zagrijemo u tavi jednu kšičicu ulja i popržimo šunku, piletinu i zelenu papriku, miješajući oko 5 minuta. Izvadimo iz tave i ostavimo da se hlade. Preko polovice svakog tijesta premažemo pesto od rajčice ali ne do ivice. Na to stavimo šunku, piletinu, zelenu papriku, mozzarellu i peršun te pobiberimo.
Ivicu tijesta premažemo istučenim jajetom. Nenamazanu polovicu preklopimo preko nadjeva tako da čvrsto prstima spojimo tijesto. Premažemo preostalim maslinovim uljem i pečemo u trajanju od 20 do 25 minuta. Poslužimo odmah. Uživajte!

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar