petak, 4. studenoga 2016.

Torta duga je pravi prolećno-letnji desert.


Torta duga – potreban materijal

Da biste dobili mekane, šarene, ukusne kore potrebno vam je:

375 g brašna,
4 kašičice praška za pecivo,
1/2 kašičice soli,
225 g margarina (putera),
535 g šećera,
5 belanaca – sobne temperature,
2 kašičice ekstrakta od vanile,
350 ml mlakog mleka,
gel boje za kore (crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta),
 i 1 l slatke pavlake za filovanje.


Torta duga – postupak izrade

Ukljčite rernu da se greje na 175 stepeni C. Za to vreme pravite masu za kore. U jednu posudu stavite brašno, prašak za pecivo i so. Promešajte kašikom. U drugu, dublju posudu stavite margarin (ili puter) i uključite mikser. U margarin dodajte postepeno šećer. Masda treba dobro da se izradi i da postane penasta. Nastavite da mešate i dodajte postepeno jedno po jedno belance. Kada se sve dobro sjedini, dodajte dve kašičice ekstrakta vanile. Nakon toga počnite da dodajete naizmenično brašno iz druge činije i mlako mleko. Potrudite se da ne napravite nered. :)

Kada masa postane lepo ujednačena, podelite je na 6 jednakih delova u posebne posude. U svaku dodajte po jednu gel boju. Nijansirajte boje po vašoj želji. Pecite jednu po jednu koru u tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Još bolje, ako imate više istih kalupa. Ići će brže.




Nakon što ste ispekli kore, ostavite ih da se malo prohlade. Za to vreme izradite slatku pavlaku. Filujte svaku koru. Na kraju celu tortu premažite slatkom pavlakom. Dekorišite je po želji.




Razveselite nekoga i ulepšajte dan dragoj osobi parčetom šarene torte duga. :) Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar