Sastojci
Za osnova
1/2 l. jogurt
40 gr. zelatin
malo soli
3 supene zlice majonez
za nadjev
malo sargarepe seckane ili naribane
malo suvomesnati proizvod – najbolje pileci -naseckan
malo kaskaval ribani ili naseckan na kockice
malo naseckani kornison…
Priprema
1.
Nalijte zelatin sa vodom da se nabubri.
2.
Pomesajte jogurt i zelatin -te zagrevajte na tiho stalno mesajuci dok se zelatin ne otopi. Sklonite sa ringle i izmesajte sve sto ste pripremali za nadjev, dodajte malo soli (ako stavite i sir morate biti oprezniji oko soljenja) stavite majonezu, sve dobro promesajte i stavite u modle koje ste prvo nakvasile sa vodom.Treba da se dobro ohladi kako bi se dobro zeliralo i onda okrenite i izvadite od modle. Najmanje je 4 sata, a mozete i tek sutra da to izvadite, sto znaci da kad spremate za neku slavu ili rodnjendan slobodno ga mozete pripremitei dan prije.
3.
Toliko oko ove prpreme.
4.
Uzivajte u predobar rezultat, jako dekorativno
5.
i tako dragi moji…bilo je za ovogodisnji Uskrs opet ova salatica…
Izvor: makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar