srijeda, 2. studenoga 2016.

Ovu tortu sam radila do sada barem 20 puta i stvarno svaki put ispadne odlična.


Sastojci
-50 jaja
-250 g šećera
-3 žlice kakaa
-1 dcl vode u prahu
-1 dcl ulja orahovog
-250 g brašna
-1 prašak za pecivo
-500 g mascarponea
-4 žlice Nutelle
-3 dcl slatkog vrhnja za šlag
-2500 g lješnjaka




Priprema
Stavite pržiti lješnjake na cca 100°C 15min, po potrebi i duže. Izvadite mascarpone iz frižidera barem 30 min prije pripreme kreme.
Izmiksajte žumance od jaja sa šećerom u jednu posudu. Kakao stavite u šalicu i prelijte sa 5-6 žlica vruće vode i izmiješajte kako biste dobili tamnu čokoladnu pastu i umiješajte je žumanjca. Miksajući, polako dodajte ulje i nakon toga vodu.
Prije nego što krenete dalje, prosijte brašno i prašak za pecivo u drugu posudu i lagano promiješajte žlicom.
Zatim brašno i prašak za pecivo pomalo dodavajte u prethodnu smjesu.
Izmiksajte bjelanjak u snijeg i polagano ga špatulom pomiješajte s prethodnom smjesom.
Izlijte smjesu u okruglu tepsiju (cca 26 cm) koju ste prethodno obložili aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Pustite da se peče 30 – 40 minuta. Povremeno provjerite s čačkalicom da li je biskvit gotov.




Kada je biskvit gotov, ohladite ga i prerežite na 3 komada.
Izmiksajte mascarpone te zatim dodajte Nutelu. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag i dodajte u prethodnu smjesu.
Popržene lješnjake stavite u multipraktik i smrvite, ali ne do kraja, neka ostane i krupnijih komadića te ih stavite u kremu. (ne morate sve, neka vam dio ostane za ukrašavanje ako želite)
Nafilujte tortu i neka se hladi 30 min u frižideru. Zatim je izvadite i ukrašavajte po želji.


Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar