srijeda, 2. studenoga 2016.

I dekorativno i ukusno: Punjene šargarepe od testa



Uskršnjoj trpezi najviše se raduju najmlađi, pogotovo kada ih iznenadite originalnim jelima. Ove šargarepe od testa možete da pravite u dve varijante – kao hladno predjelo i kao slatkiš. Razlika je samo u kremu.

Potrebno je: tri jaja, 250 grama šećera, šest kašika ulja, 250 mililitara mleka, kesica praška za pecivo, 300 grama brašna, narandžasta boja za hranu, sveži listovi šargarepe.

Za slatku varijantu: 150 grama pudinga od vanile, 300 mililitara mleka, dve kašike šećera
Za slanu varijantu: 300 grama krem-sira, 100 grama majoneza.

Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte prašak za pecivo, brašno, ulje i mleko. Razvijte testo do debljine prsta, isecite ga na trake i obmotajte oko gvozdenog kalupa.
Narandžastu prehrambenu boju rastopite u malo vode, premažite testo na kalupima, pa ih ređajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni na 180 stepeni 10 do 15 minuta.
Kada fišeci od testa budu hladni, skinite ih sa kalupa i napunite kremom po želji.
Ukoliko pravite slatke fišeke, skuvajte puding od vanile u mleku sa šećerom, pa sačekajte da se prohladi i špricem za dekoirsanje utistnite krem u fišeke.

Za slane fišeke, izmešajte krem-sir sa majonezom, pa napunite fišeke.

U nadev zabodite listove sveže šargarepe, poređajte na tanjir i služite.

Izvor: Yoli blog (blogspot.ca)

Nema komentara:

Objavi komentar