subota, 12. studenoga 2016.

MOSKVA TORTA: Kremasto-voćna slastica koju ćete pojesti u trenu


Sočne i kremaste torte su one koje vaše nepce čini sretnim? Napravite upravo jednu takvu, koja će se rastopiti u ustima te ćete se zapitati kad je prije nestala. Torta je zahtjevna, ali isplati se za krajnji rezultat!
Biskvit (sastojci za tri biskvita):
15 bjelanjaka,
21 žlica šećera,
24 žlice mljevenih oraha,
3 žlice brašna
Krema:
15 žumanjaka,
12 žlica šećera,
6 dl mlijeka,
1 puding od vanilije,
1 žlica gustina,
1 slatko vrhnje,
250 g maslaca
I još:
1 kg višanja,
250 g sjeckanog lješnjaka,
1 konzerva ananasa
Priprema:

Od sastojaka za biskvit načiniti 3 biskvita. Napraviti čvrst snijeg od pet bjelanjaka, dodati šećer te električnim mikserom mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati 8 žlica mljevenih oraha i jednu žlicu brašna te sjediniti smjesu ručno miješajući.
Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
15 žumanjaka i 12 žlica šećera dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su umućeni u 150 ml mlijeka te sve lijepo sjediniti. Ostatak mlijeka zagrijati te u vruće mlijeko dodati sjedinjenu smjesu. Kuhati miješajuću koju minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac i jedno slatko vrhnje te izraditi ručnim mikserom.
Slaganje:
Na podlogu staviti jedan biskvit, premazati ga jednim dijelom kreme te gusto poredati 2/3 ocijeđenih višnji, posuti sjeckanim lješnjacima te staviti još malo kreme. Na to staviti drugi biskvit, premazati ga dijelom kreme te gusto poredati 2/3 ananasa, posuti sjeckanim lješnjacima te staviti malo kreme.
Na kraju staviti treći biskvit, premazati ga kremom, gusto poredati preostale višnje i ananas, posuti s ostatkom sjeckanih lješnjaka te premazati s ostatkom kreme. Tortu možete ukrasiti sa slatkim tučenim vrhnjem. U tortu se može staviti i bilo koje drugo voće.
Ohladite ju te rashlađenu poslužite.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar