Ovom tortom ‘vladaju’ pudinzi. Evo kako da je napravite i oduševite sve koji budu imali sreću da je probaju.
Sastojci:
Kora:
5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250 ml mlijeka
Fil:
1 puding od vanilije
1 puding od čokolade
1 l mlijeka
4 kašike brašna
200 g šećera
40 g čokolade
2 margarina
5 žumanaca
I još:
300 ml slatkog vrhnja
Priprema
Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati.
Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 °C.
Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi.
Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi.
Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela.
U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati.
Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom. Preko šlaga još možete staviti ukrase po želji – listiće čokolade, mljevene lješnjake ili orage,,,.
Izvor: makeupfitness.info
Nema komentara:
Objavi komentar