Sastojci:
Za biskvit:
– 6 jaja
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 4 žlice kakaa
– 6 žlica vruće vode
– velika šalica mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 4 žlice kakaa
– 6 žlica vruće vode
– velika šalica mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita
Za kremu:
– 1l mlijeka
– 7 žlica gustina
– 4 žlice šećera
– 1 vanilin šećer
– 15 dag margarina
– 10 dag šećera u prahu
– 7 žlica gustina
– 4 žlice šećera
– 1 vanilin šećer
– 15 dag margarina
– 10 dag šećera u prahu
Za čokoladni preljev:
– 10 dag mliječne čokolade
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 žlica mlijeka
– 4 žlice šećera u prahu
– 15 dag margarina
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 žlica mlijeka
– 4 žlice šećera u prahu
– 15 dag margarina
Priprema:
Za biskvit: odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom. Postepeno dodavati sve ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu od pećnice na papiru za pečenje 25 min na 180ºC. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti pa ga prerezati uzdužno na dva ista dijela. (dvije kore)
Za kremu: od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i to pomiješati sa gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da zakuha pa u kipuće ukuhati gustin sa šećerom i mlijekom. Kuhati na pari dok se ne zgusne (cca 5 min). U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin sa šećerom u prahu.
Za čokoladni preljev: pomiješati čokoladu natrganu na komadiće, šećer, margarin i mlijeko i uz miješanje sve skupa otopiti dok se ne sjedini. Hladiti dok se ne zgusne da ne bude potpuno tekuće (masa mora biti kao jako omekašali margarin)
Izrada:
Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati bijelom kremom, povrh nje rasporediti čokoladnu kremu, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
Po želji kolač ukrasiti šlagom ili bijelom glazurom. Dobro rashladiti i poslužiti.
Izvor: korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar