Sastojci:
- 5 jaja
- 300 gr šećera
- 300 gr brašna
- 200 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 10 gr praška za pecivo
- 500 gr očišćenih višanja
Čokolada:
- 150 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade za kuvanje
Odgore:
150 ml slatke pavlake200 gr očišćenih višanja
Priprema:Rernu uključiti da se zagreva na 200 stepeni.Odvojiti žumanca od belanaca.
Ulupati žumanca sa šećerom da žumanca pobele i da bude penasto.
Dodati jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa sve opet dobro ulupati.
Zatim ulupati u jak šne belanca.
Belanca dodati u prethodno umućenu smesu i sve sjediniti sa žicom za mućenje, nikako miksirati.
Smesa treba da bude penasta.
Tespiju prečnika 30 cm pouljiti i pobrašnaviti pa uliti umućenu smesu.
Odgore rasporediti višnje, ako su pustile sok ocediti ih.
Smanjiti rernu na 180 stepeni pa staviti kolač da se peče.
Mi smo kolač pekli 30 minuta.
Ohladiti pečen kolač.
Zagrejati slatku pavlaku, ali da ne proključa.
Skinuti sa vatre, bitno je da bude vrela, pa dodati izlomljenu čokoladu.
Mešati da se otopi.
Premazati čokoladu preko kolača, ali ostaviti 3 kašike za šaranje odgore.
Ulupati slatku pavlaku i premazati preko ohladjene čokolade.
Poslagati odgore višnje i isprskati sa onom čokoladom što ste je ostavili za kraj.
Ostaviti u frižideru 1 – 2 h pa onda poslužiti.
Izvor: najbolji-recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar