Recepti slanih i slatkih jela - za sve ljubitelje dobre klope :) pronađite nešto za sebe !
nedjelja, 25. rujna 2016.
PUNJENE POHOVANE PALACINKE
Sastojci i priprema:
Ispeci palacinke kao i inace kada pravimo od brasna, malo soli, mleka, 2 jaja, kisele ili obicne vode.
Peci tanke palacinke nemoraju biti debele.
Fil:
U jednoj ciniji izmesati sir za pitu, 2 tvrdo kuvana jaja iseckana na kockice, 1 krastavcic iseckan na kockice, seckanu na kockice sunku ili salamu.
Potom to sve posoliti po ukusu (ako je sir vec kupljen slan onda netreba soliti).
Na jedan kraj palacinke staviti fila i malo razmazati, levu i desnu stranu preklopiti do sredine (kao kada pravimo sarmu), onda testo urolati.
Tako uraditi sa svim ostalim palacinkama.
Svaku urolanu palacinku prvo umociti u brasno, pa onda u jaja i na kraju u mrvice (prezle).
Peci ih na ulju ili masti sa jedne i druge strane.
Pecene stavljati na salvetu da upije masnocu.
Nisam pisala kolicinski nista to sve zavisi koliko cete praviti palacinaka.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar