nedjelja, 25. rujna 2016.

RECEPT PO KOME MLADI KROMPIRI DOBIVAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA



Sastojci
1 kg duguljastih krumpira
2 v.ž ulja
sol,papar
2 crvene paprike




2 češnja češnjaka
1 svežanj peršinovog lišća
25 dag mozzarele
2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja
Priprema
Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti.
U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.




Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.
Krumpire peći oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz salatu po želji.
Kod nas uz omotana jetrica.

Nema komentara:

Objavi komentar