nedjelja, 11. rujna 2016.

TORTA SA 3 VRSTE ČOKOLADE!







SASTOJCI


  • 250 g keksa (Oreo, Petit Beurre, Digestive, …)
  • 100 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
  • 200 g mliječne čokolade
  • 200 g bijele čokolade
  • 1 l vrhnja za šlag
  • 2 učvršćivača za šlag
  • 2 žlice šećera
  • 500 g Mascarpone sira

POSTUPAK


  • Obruč kalupa za torte (promjer 26 cm) obložiti prijanjajućom folijom.
  • Kekse izdrobiti u sitnije komadiće.
  • Maslac rastopiti, njime preliti izdrobljene kekse i dobro izmiješati.
  • Kekse prebaciti u kalup, ravnomjerno ih rasporediti i utisnuti.
  • Staviti u hladnjak. 
  • U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti tamnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
  • U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti mliječnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
  • U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti bijelu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi
  • Kada su sve tri rastopljene čokolade potpuno hladne, napraviti šlag od vrhnja za šlag, učvršćivača za šlag i šećera
  • U šlag dodati Mascarpone sir i sve izmiješati.
  • Dobivenu smjesu rasporediti na tri jednaka dijela i dodati u rastopljene i ohlađene čokolade
  • Izmiješati kremu s tamnom čokoladom, nanijeti ju na podlogu od keksa i ravnomjerno rasporediti.
  • Izmiješati kremu s mliječnom čokoladom, nanijeti ju na sloj tamne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
  • Izmiješati kremu s bijelom čokoladom, nanijeti ju na sloj mliječne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
  • Staviti u hladnjak preko noći ili najmanje 4 sata.
  • Skinuti obruč kalupa i ukloniti prijanjajuću foliju.
  • Ukrasiti po želji i servirati.đ

Izvor:receptizasve

Nema komentara:

Objavi komentar