SASTOJCI
- 250 g keksa (Oreo, Petit Beurre, Digestive, …)
- 100 g maslaca
- 200 g tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
- 200 g mliječne čokolade
- 200 g bijele čokolade
- 1 l vrhnja za šlag
- 2 učvršćivača za šlag
- 2 žlice šećera
- 500 g Mascarpone sira
POSTUPAK
- Obruč kalupa za torte (promjer 26 cm) obložiti prijanjajućom folijom.
- Kekse izdrobiti u sitnije komadiće.
- Maslac rastopiti, njime preliti izdrobljene kekse i dobro izmiješati.
- Kekse prebaciti u kalup, ravnomjerno ih rasporediti i utisnuti.
- Staviti u hladnjak.
- U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti tamnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
- U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti mliječnu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
- U pola decilitra vrhnja za šlag, uzetog od ukupne količine vrhnja za šlag, rastopiti bijelu čokoladu. Ostaviti da se potpuno ohladi
- Kada su sve tri rastopljene čokolade potpuno hladne, napraviti šlag od vrhnja za šlag, učvršćivača za šlag i šećera
- U šlag dodati Mascarpone sir i sve izmiješati.
- Dobivenu smjesu rasporediti na tri jednaka dijela i dodati u rastopljene i ohlađene čokolade
- Izmiješati kremu s tamnom čokoladom, nanijeti ju na podlogu od keksa i ravnomjerno rasporediti.
- Izmiješati kremu s mliječnom čokoladom, nanijeti ju na sloj tamne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
- Izmiješati kremu s bijelom čokoladom, nanijeti ju na sloj mliječne čokolade i ravnomjerno rasporediti.
- Staviti u hladnjak preko noći ili najmanje 4 sata.
- Skinuti obruč kalupa i ukloniti prijanjajuću foliju.
- Ukrasiti po želji i servirati.đ
Izvor:receptizasve
Nema komentara:
Objavi komentar