Potrebni sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 250 g mlevenog junećeg mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- 0,7l paradajz sosa,
- 3 čena belog luka,
- Bosiljak, origano, so i biber,
- 450 g rikota sira,
- 1 jaje,
- Peršun,
- 200 g parmezana,
- 200g mocarela sira,
- Sveže kore za lazanje.
Korak 1:
Uključite rernu na 250oC, Dok se greje na malo maslinovog ulja izdinstajte crni luk i meso. Gnječite meso tokom dinstanja da se raspadne. Gotovo je kada poprimi braonkastu nijansu. Dodajte mesu paradajz sos, origano, izgnječen beli luk i bosiljak. Ostavite da se krčka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Korak 2:
U posebnu posudu pomešajte rikota sir, so i biber, pa sve izgnječite viljuškom. Dodajte i peršun. Dodajte i mocarela sir. Vreme je za slaganje lazanja.
Kore za lazanje isecite na trake i poslažite u pleh.
Na svaku celom dužinom nanesite mešavinu sireva.
Dodajte pripremljeni sos sa mesom.
Pa svaku koru urolajte.
Pospite preko svake rolnice ostatak mesa, kao i narendan parmezan.
Pospite suvim začinskim biljem – origano, bosiljak. Pokrijte aluminijumskom folijom i ubacite u rernu na 40minuta.
Izvor: receptizasve.com
Nema komentara:
Objavi komentar