nedjelja, 11. rujna 2016.

UROLANA LAZANJA – RAPSODIJA ITALIJANSKOG UKUSA!





































Potrebni sastojci:
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 250 g mlevenog junećeg mesa,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 0,7l paradajz sosa,
  • 3 čena belog luka,
  • Bosiljak, origano, so i biber,
  • 450 g rikota sira,
  • 1 jaje,
  • Peršun,
  • 200 g parmezana,
  • 200g mocarela sira,
  • Sveže kore za lazanje.
Korak 1: 
Uključite rernu na 250oC, Dok se greje na malo maslinovog ulja izdinstajte crni luk i meso. Gnječite meso tokom dinstanja da se raspadne. Gotovo je kada poprimi braonkastu nijansu. Dodajte mesu paradajz sos, origano, izgnječen beli luk i bosiljak. Ostavite da se krčka. Začinite solju i biberom po ukusu.
Korak 2: 
U posebnu posudu pomešajte rikota sir, so i biber, pa sve izgnječite viljuškom. Dodajte i peršun. Dodajte i mocarela sir. Vreme je za slaganje lazanja.
Kore za lazanje isecite na trake i poslažite u pleh.
Na svaku celom dužinom nanesite mešavinu sireva.
Dodajte pripremljeni sos sa mesom.
Pa svaku koru urolajte.
Pospite preko svake rolnice ostatak mesa, kao i narendan parmezan.
Pospite suvim začinskim biljem – origano, bosiljak. Pokrijte aluminijumskom folijom i ubacite u rernu na 40minuta.


Izvor: receptizasve.com

Nema komentara:

Objavi komentar